Kategorier
Bostad

Nyckelfärdiga hus – det enkla valet

Är du på jakt efter dina drömmars hus men känner att du inte har kunskaperna för att bygga ett eget? Gör det då enkelt för dig och välj nyckelfärdiga hus.

Alla människor drömmer någon gång om att flytta och få uppleva nya miljöer. Detta kan enkelt uppnås genom att flytta till ett nytt hus. Men att hitta ett hus i just din smak kan vara svårt. Lyckligtvis finns det ett alternativ som lämpar sig för alla, även dig som inte är så händig: nyckelfärdiga hus! Varför gå igenom en hel byggprocess, bestående av valkiga händer och stress, när du istället kan lämna slitgörat åt en erfaren byggfirma? Tillsammans med en kunnig byggledare som bollplank kan ni komma fram till en husmodell som passar dina önskemål. Enplan eller tvåplan? Radhus eller villa? Oavsett önskemål ser firman till att hitta en bra lösning till ett behändigt pris.

Med nyckelfärdiga hus låter du andra göra jobbet

Att bygga ett hus på egen hand är ett stort och ansträngande åtagande som inte lämpar sig för alla. Men om du anställer en byggfirma specialiserad på nyckelfärdiga hus behöver du inte känna av stressen eller pressen över bygget. Istället kan du ägna dig åt att förbereda inför flytten utan att behöva oroa dig över saker som priset på byggmaterial eller målning. Allt detta sköter byggfirman med enkelhet och bravur, och de säkerställer att du får ett hus av högsta möjliga kvalité till ett bra pris. Varför göra det svårt för dig när du kan välja ett nyckelfärdigt hus? Läs vidare om nyckelfärdiga hus på denna hemsida: nyckelfärdigahus.nu

Kategorier
Renovering

Tapetsering i Stockholm låter väggen (eller soffan) byta skepnad

Tapetsering i Stockholm kan innebära vitt skilda saker. Är det en vägg eller en möbel du vill ha åtgärdad? En målare gör det ena. En tapetserare det andra.

Låt oss få en sak överstökad på en gång. Är det en tapetserare du söker eller ska du tapetsera din lägenhet? Det är nämligen två helt olika saker, som båda kan nås genom en googling på ordet “tapetsering”. En tapetserare klär om möbler. En målare sätter upp tapeter i din lägenhet.

Det råder en hel del frustration i båda branscherna över att folk fortfarande blandar ihop begreppen. Så förhoppningsvis har dessa stycken just besparat både dig och en yrkesman fem irriterande minuter av era liv, nu när ni slipper den förvirring som uppstår vid en telefonbokning av fel tjänst.

Tapetsering riktigt inne hos inredare i Stockholm

Du som söker en målare för tapetsering i Stockholm kan fortsätta läsa. Det finns nämligen en lång rad kunniga och erfarna målare som mer än gärna sätter upp tapeter i din lägenhet. Och så länge som du inte kommer dragandes med din farmors gamla rokokomöbler så kommer han eller hon dessutom vara riktigt trevlig att ha att göra med.

Om inte annat för att business is booming vad gäller tapeter. Efter många år av målade fondväggar i huvudstadens hem, lyser nu tapeternas stjärna allra starkast i inredningsvärlden. Vilket är bra för din del, eftersom den målare som dyker upp för att sätta upp dina tapeter kommer ha vanan inne. Bara att köra på, upp på väggen bara.

Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering Norrköping – ett komplext projekt

Köket och badrummet har flera gemensamma nämnare. Både rummen har under senaste åren genomgått en slags metamorfos och bytt skepnad. Köket har blivit en plats för alla och det utrymme i hemmet där en hel familj kan samlas och umgås. Badrummet å sin sida har börjat fungera mer som en plats för avkoppling och rekreation än enbart en plats för privata ärenden. Detta har också medfört att både en köks- och en badrumsrenovering idag står högt upp på den lista över drömprojekt som svensken har. Vilket kan skapa problem.

Gemensamt mellan kök och badrum är dessvärre också att det handlar om rum med vatten och fukt som naturliga ingredienser i miljön. Till skillnad från andra renoveringsprojekt så är en badrumsrenovering i Norrköping därmed ett projekt som kräver ett fackmannamässigt utförande.

Vi säger ordet kräver här och bortser från att det inte finns några lagliga hinder från att du som privatperson själv ska kunna genomföra en badrumsrenovering i Norrköping. Vill du så får du. Bortser man från installationer och dragning av el – som måste skötas av en behörig elektriker – så finns det ingenting som säger att du inte får. Men, frågan är om du bör? Där är svaret, i nio fall av tio, nej.

Stora risker med en badrumsrenovering i Norrköping

Både köket och badrummet ligger överst på listan över rum där vatten- och fuktskador anmäls. Ibland av naturliga orsaker – ett rör går sönder i samband med att det exempelvis fryser och tinar hastigt – men ofta idag som en följd av att det nyligen skett en renovering och att denna utförts av en privatperson.

Detta har fått försäkringsbolag att dra åt tumstockarna: idag ställs högre krav på professionalism, på fackmannamässiga jobb och på dokumentation av arbetet i samband med en badrumsrenovering än tidigare. Om detta saknas och en fuktskada uppkommer så kan det bli svårt att erhålla ersättning. Detta är en anledning till varför professionell hjälp med en badrumsrenovering i Norrköping är det bästa alternativet. Den ger trygghet – både nu och i framtiden.

Att jobbet blir bättre är naturligtvis även det ett starkt argument till varför en badrumsrenovering bör skötas av proffs och likaså gäller för det mer effektiva arbetet. Även rent ekonomiskt så finns anledning att ta hjälp. Man kanske tänker sig att man tjänar enorma summor på att själv genomföra en badrumsrenovering, men i slutändan behöver det inte vara sådan enorm skillnad. Dels så handlar det om svinn av material, dels så handlar det om det faktum att man gör fel – och får börja om till högre kostnader – och dels även om att tid är pengar. Hur många timmar kan du – ärligt – lägga på en badrumsrenovering i Norrköping? Att ta hjälp är inget nederlag. Det är, tvärtom, det bästa beslutet du kan ta. Läs mer om badrumsrenovering på den här hemsidan: badrumsrenoveringnorrköping.nu

Kategorier
Badrum

Är du i behov av badrumsrenovering i Örebro?

Det är viktigt att du tänker på att försäkringsbolagen har som krav att en badrumsrenovering i Örebro måste vara fackmannamässigt utförd. Annars gäller inte din hemförsäkring fullt ut.

Ett badrum vill vi ha fräscht och estetiskt tilltalande då vi vistas i badrummet vid ett flertal tillfällen under dygnet. Där utför vi diverse toabestyr, duschar, tvättar, byter blöjor, borstar tänder, lägger på smink med mera. Ett badrum ska vara både praktiskt och tilltalande och det finns en mängd olika lösningar för badrum. Om du ska renovera ditt badrum måste du vara medveten om att en badrumsrenovering kräver stort kunnande och många arbetstimmar. Om du vill vara säker på att få ett perfekt resultat rekommenderas att du anlitar en erfaren och certifierad våtrumsexpert.

Undvik dyra fuktskador – låt de som kan hjälpa dig med badrumsrenoveringen

Du kan drabbas av många onödiga och dyra fuktskador om inte fuktspärren görs på rätt sätt. Dessa problem kan du behöva dras med i många, många år framöver. Är inte renoveringen korrekt gjord gäller inte din hemförsäkring fullt ut. Du kan naturligtvis chansa på att du aldrig behöver utnyttja din hemförsäkring och renovera badrummet själv. Det kanske ändå aldrig blir några problem i badrummet. Men om du ger dig på någonting som du inte behärskar fullt ut är risken väldigt stor att det förr eller senare dyker upp problem. I badrum är det oftast fuktskador som är vanligt förekommande. Chansa inte, kontakta ett företag istället så får du en trygg och säker badrumsrenovering i Örebro.

Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering på Lidingö

Dags för en badrumsrenovering i huset på Lidingö? Det är viktigt att ni anlitar rätt sorts hantverkare så att tätskikt och anslutningar blir korrekta. Annars gäller inte hemförsäkringen.

Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum och det används så gott som dagligen. Det innebär att det ställs särskilt stora krav både på hantverkare och byggmaterial, något som också är reglerat i bygglagen. Tätskiktet i ett badrum håller inte hur länge som helst utan måste bytas ungefär vart femtonde till tjugonde år. Väntar man längre än så riskerar man att drabbas av fukt- och mögelskador. Då tätskiktet är så pass viktigt krävs det särskilt utbildade hantverkare som vet vilka byggkrav som ställs och hur man ska göra. Använder man sig av icke-certifierade hantverkare och det blir fel vid renoveringen, kommer inte hemförsäkringen att gälla.

Viktigt att man anlitar våtrumscertifierade hantverkare vid badrumsrenovering

För att en badrumsrenovering ska bli riktigt lyckad krävs det noggrann planering redan från början. Då kostnaderna kan skena är det smart att börja med att sätta en budget och sedan fundera över vilken stil badrummet ska ha. Eftersom man inte renoverar badrummet särskilt ofta kan det vara bra att hålla sig till material och färger som man vet att man kommer att stå ut med länge. Till en badrumsrenovering behövs det flera olika sorters hantverkare, därför är det smidigast att använda sig av totalentreprenad. Oftast är totalentreprenad också billigare och renoveringen brukar gå snabbare. Byggföretaget man anlitar måste dock vara specialiserade på badrumsrenovering, vara ansvarsförsäkrade och ha våtrumscertifierade hantverkare. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringlidingö.nu

Kategorier
Badrum

Smarta tips inför badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering är ett roligt projekt, men för att badrummet ska bli precis som du drömmer om gäller det att planera renoveringen ordentligt i förväg. Här kommer några smarta tips.

Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum och många drömmer om ett lite lyxigare badrum, som även blir en plats för avkoppling. Eftersom det i regel inte är så ofta ett badrum renoveras, är det viktigt att planera renoveringen ordentligt så att badrummet blir som du har tänkt dig. Kakel, klinkers och badrumsinredning finns i alla möjliga prisklasser, varför det är bra att redan från början sätta en budget. Fundera också över vilken stil och vilka färger badrummet ska gå i. Med tanke på att ett badrum normalt inte renoveras oftare än vart femtonde till tjugonde år, gör du klokt i att välja en färgsättning och en stil som du kan trivas med länge.

En badrumsrenovering kräver rätt hantverkare

För att säkerställa att tätskikt och installationer blir rätt kräver en badrumsrenovering hantverkare som är auktoriserade för våtrumsarbete. Enklast är att använda sig av totalentreprenad, eftersom du då bara behöver skriva avtal med ett företag och inte flera olika hantverkare. Ska du göra en badrumsrenovering i Göteborg kan det vara bra att ta in kostnadsförslag från ett par olika byggföretag för att jämföra priser. Ta emellertid även hänsyn till referenser och erfarenhet. Vissa byggföretag lämnar också garanti på sitt arbete, vilket kan vara bra. Viktigast är dock att företaget har de certifieringar som krävs för att få utföra arbeten i våtrum.

Kategorier
Badrum

Snygg badrumsrenovering i Upplands Väsby

Det är något speciellt med ett nyrenoverat badrum. Varmt och inbjudande. Att göra en badrumsrenovering i Upplands Väsby finns säkert på många människors önskelista. Vad får man göra själv?

Ann-Charlotte hade länge drömt om ett badrum med spa-feeling. Men hur kunde hon göra för att få ett badrum som inte skulle ställa hennes ekonomi på ända. Det var då hon började fundera på hur mycket hon kunde göra själv.

Hon upptäckte till sin glädje att hon kunde göra en hel del själv bara hon var noggrann. Eller som det stod i reglerna. Det skulle vara gjort på ett fackmannamässigt sätt. Med den kunskapen började hon planera renoveringen och räkna på kostnaderna.

Att göra eller inte göra badrumsrenovering

Under ett samtal med brodern berättade hon om sitt projekt. Visst hade han hört om reglerna, men hade hon kollat med sitt försäkringsbolag? Hon hade aldrig renoverat. Att hon skulle göra det fackmannamässigt var en omöjlighet.

Ann-Charlotte blev modfälld men ringde ändå försäkringsbolaget. De sa direkt att de inte skulle ersätta eventuella skador om hon själv renoverade.

När hon låtit tanken sjunka in insåg hon att de hade rätt. Hantverkarna hade år av utbildning och erfarenhet som hon i dagens läge aldrig skulle komma i närheten av. Istället kontaktade hon ett företag som gjorde badrumsrenovering i Upplands Väsby med omnejd.

De gav henne ett prisförslag som gjorde henne förvånad. Hon insåg att förutom kompetensen och vetskapen om den exakta förbrukningen av material var de snabba. Att notan innehöll ett rotavdrag gjorde även sitt till. Läs mer om badrumsrenovering på denna sida: badrumsrenoveringupplandsväsby.nu

Kategorier
Bostad

Målare i Gnesta kan hjälpa dig med alla måleriuppdrag

Känner du dig trött på ditt hem? Då kan en målare i Gnesta göra stor skillnad för dig. En målare kan hjälpa dig med invändig och utvändig målning av ditt hem. Planerar du att måla om din byggnad?

Kanske känner du att färgen på ditt hus börjar att se lite tråkigt ut? Eller så vill du måla om ditt vardagsrum? Det är så klart ett uppdrag du kan göra själv. Men är det verkligen ett uppdrag du vill göra? Livet i Gnesta kan vara otroligt stressigt. Det finns så mycket du ska göra under dagen så att måla kanske inte är den största prioriteten. Plus att att måla också tar lång tid. Så en målare i Gnesta kan göra en stor skillnad för dig. De kan hjälpa dig att få det hem du så länge har drömt om.

Ny färg åt ditt hem med målare

Lite färg kan göra en stor skillnad. Förvandla hela din bostad. Det är lätt att tröttna på ditt hem, men med hjälp av en målare i Gnesta kan du göra en stor skillnad. Enbart din fantasi kommer att sätta gränserna för vad du kan göra för ditt hem. Att måla är även en billigare investering än att renovera om hela huset. Plus att du som privatperson kan använda dig av rot-avdraget som ger dig ett skatteavdrag på 30 procent av arbetskostnaden. Du kan även be om några kostnadsfria offerter för att hitta den bästa firman för dig.

Kategorier
Byggtips

Saker att tänka på inför badrumsrenoveringen

Det är inte ofta man har chansen att renovera badrummet. För att badrummet ska bli precis som man önskar är det därför viktigt med planeringen innan. Här kommer några tips på saker att tänka på.

En badrumsrenovering är ett större projekt och planerar man inte ordentligt innan kan det bli väldigt kostsamt. Badrummet är också det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv, eftersom tätskikten måste bli rätt. Faktum är att de hantverkare som man anlitar måste ha en särskild våtrumscertifiering, annars gäller inte hemförsäkringen om det senare uppstår problem.

För att badrummet ska bli som man vill gäller det att tänka till och fundera över vad som är viktigast. Är det exempelvis ett stort badkar, eller att man även får plats med en tvättmaskin etc? Att också tidigt sätta en budget kan vara bra eftersom utbudet av badrumsinredning och material är gigantiskt och finns i alla möjliga prisklasser.

Ofta billigare med totalentreprenad

Till en badrumsrenovering behövs det många olika slags hantverkare, som plattsättare, VVS-tekniker, elektriker, målare m fl. Därför är det många gånger enklare att använda sig av en byggfirma med totalentreprenad inom badrumsrenovering. Då slipper man själv jaga rätt på olika slags hantverkare och skriver också bara avtal med ett företag. Ofta blir detta också billigare, samtidigt som renoveringen går snabbare. Man slipper dessutom problemet med olika hantverkare som skyller på varandra om det skulle uppstå problem. Men det är viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med den byggfirma som man har valt, innan arbetet påbörjas. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: renoverabadrumnyköping.se

Kategorier
Byggtips

Byt ut rören i god tid

Att få stopp i rörledningarna är inget man önskar. Även om det självklart går att få tag i jourrörmokare är det ju bättre att se över rören innan det händer. Då kan man förebygga problemen.

Har du funderat över alla dina rörledningar den senaste tiden? Det är förståeligt om man inte gjort det, så många rör är gömda på ett eller annat sätt. En del sitter bakom badkaret, andra ligger under golvet och så vidare. Det är därför ganska svårt att ha koll på många av rören. Ändå inträffar det då och då problem med rören.
Vart ska man vända sig för att kontrollera rörens status? Då hör man av sig till en rörmokare, eller VVS-tekniker som de också kallas. För den som inte vet står VVS för värme, vatten och sanitet.

Var finns rören i bostaden?

De vanligaste ställena är i badrummet – till dusch, handfat och toalett. Tvättstugan har också rördragningar för att få vatten till tvättmaskinen. Sist men inte minst så har köket rör till bland annat kranen och diskmaskinen. Ett av de vanligaste ställena som får problem är faktiskt ett rör som sitter bakom diskmaskinen. Det kan dröja länge innan man upptäcker det problemet då man sällan drar ut diskmaskinen och för att kolla.
Rörmokaren kan också hjälpa till att installera en frostvakt för rörledningar som riskerar att frysa. Ställen som kan behöva en frostvakt för att undvika vattenskador är bland annat kallgarage. Självklart utförs allt arbete fackmannamässigt med rätt certifikat för att kunderna skall känna sig trygga. Läs mer om rörmokare på denna webbsida: rörmokaregöteborg.biz