Kategorier
Byggtips

Köpa lekplatsutrustning

När skolor investerar i lekplatsutrustning gör det skillnad för barnen. Den ökar kreativiteten och ger barnen en större möjlighet att utveckla sin motorik.

I den lilla byn hade skolan sett likadan ut i alla år. Barnen var vana att själva skapa leksaker eller använda fantasin för att ha kul på rasterna. Något som är bra för kreativitet då barn har en fantastisk fantasi. Men ibland kan det vara kul att få uppleva något nytt och få utforska och bli utmanad på flera olika sätt.

Det senaste året hade det största samtalsämnet under föräldramötena varit om de skulle bygga en lekpark. Eller åtminstone installera några saker för att ge barnen något att göra under de lediga stunderna. Flera föräldrar tyckte att det var fånigt och sa att när de var små lekte de med pinnar och annat de kunde hitta. Andra hävdade att allt surfande behöver balanseras upp med mera lek och lekplatsutrustning.

Lekplatsutrustning beställdes

Efter att ha bollat ämnet fram och tillbaka i månader kunde de till sist komma till ett avgörande. I en omröstning vann förslaget att skapa en lekplats ute på skolans område. Under en dag då de hittade på massor av fria aktiviteter fick barnen även skriva lappar med vad de skulle önska sig på skolgården.

Det blev många lappar som sedan gicks igenom och listor gjordes för att se om några av önskemålen kunde skapas av det företag som skulle hyras in då de hade lekplatsutrustning. Företaget sålde inte bara utrustning utan var även de som byggde lekplatserna för att säkerställa att allt var ordentligt gjort. Sakerna skulle förankras genom betonggjutningar för att stå stadigt.

Lekplatsutrustning anlände

Det visade sig att många av barnen önskade samma saker. Det var gungor, klätterställningar och även sandlådor för de allra minsta. Det gjorde det enkelt att beställa de saker som de ville ha. Företaget som sålde den lekplatsutrustning för skolor som de valt skulle sätta igång snarast med att göra lekparken till verklighet.

Under en vecka ändrades skolans gård till något helt annat än den tidigare varit. Borta var den stora gräsmattan, eller åtminstone en del av den. En färgglad klätterställning fanns på platsen tillsammans med roliga och lite annorlunda gungor. Sandlådan var betydligt större än de brukade vara och skulle bli en fröjd för de minsta. Det fanns helt enkelt något för alla.