Kategorier
Golv

När är det dags att byta golv?

Renoveringar av olika slag är alltid både tidskrävande och energikrävande, så det kan vara skönt att få lite hjälp med den biten. Ta hjälp av någon som kan assistera er med golvläggning.

När det är dags att utföra en golvväxling där hemma kan det bero på olika faktorer. Om man alltid har haft samma golv och de börjar bli slitna, kan det vara en god idé att lägga ett nytt golv. Ett golv som har legat där de senaste femtio åren kan behöva ett lyft, eftersom det blir fort slitet av människor som går på det dag ut och dag in, samt av andra påfrestningar det utsätts för. Repor från grus och smuts, eller barnens leksaker, kan lätt göra märken i golvet som förstör hela utseendet. Det är viktigt att ta hand om sina golv genom att rengöra dem regelbundet med både dammsugning och våttorkning.

Anlita en plattsättare för golvväxlingen

En plattsättare är en person som kan konsten att lägga olika typer av golv, kanske mest specialiserad inom golvläggning som involverar kakel, klinkers och mosaik, men en sådan person har kunskap och erfarenhet inom området. På ett enkelt sätt kan han eller hon visa hur ett annat typ av golv skulle passa hemma hos er, samt utföra renoveringen åt er. Att lägga golv tar tid och energi om man ska behöva göra det själv. Det är ett smart val att anlita en expert för att sätta plattor i Stockholm, om man vill kunna fokusera på sitt eget arbete och sin familj när man väl är hemma.

Golv håller längre än många tror

Golv är något som egentligen håller väldigt länge, i många år framöver, om de sköts på rätt sätt. Den största anledningen till att folk väljer att byta ut sina golv är egentligen inte på grund av att de är dåliga eller slitna på något vis, utan helt enkelt för att man vill ha det snyggt och modernt. Något nytt helt enkelt. När man ska lägga på det nya golvet behöver man fundera över om det gamla kan ligga kvar under. Är det inget fel på det gamla, såsom fuktskador eller liknande, så kan det gott ligga kvar under det nya golvet. Innan man lägger det nya golvet är det viktigt att tänka på att underlaget bör vara jämnt för att det inte ska uppstå sprickor i det nya golvet.