Kategorier
Snickeri

Snickare i Dalarna gör snickarglädjen levande

Är det något som man gärna förknippar Dalarna med förutom kurbitsmålning så är det snickarglädje. Låt snickare i Dalarna fixa utsmyckningen till huset.

Karin tog ett djupt andetag och andades in dalaluften. Ända sedan hon av en slump hamnade på dansbandsveckan i Malung 1996 var det kärlek vid första ögonkastet. Just där och då kunde hon inte ta steget och flytta dit. Sedan träffade hon pappan till sina barn och han ville inte alls flytta till Dalarna.

En enda semester fick hon honom att åka till Dalarna, tänkte hon lite halvbittert. Att äktenskapet inte höll berodde inte bara på det, men det var skönt att vara fri igen. Barnen var stora nu och de visste att det bara var en tidsfråga innan deras mamma flyttade till Dalarna. Av en annan slump hade hon börjat släktforska när barnen var små.

Erfarna och duktiga snickare lagar snickarglädjen

Det visade sig att den stora längtan till Dalarna inte var helt tagen ur luften. Ingen hade någonsin berättat att mormors mormor kom från Malung. Det var dit hon ville flytta. Medvetet började hon titta på hus som blev till salu i Malung med omnejd.

Plötsligt bara fanns huset hon drömt om där. En liten stuga ganska nära Västerdalälven. Den behövde rustas upp lite grand. Bland annat var den vackra snickarglädjen lite trasig. Bland det första hon skulle göra var att hitta en snickare i Dalarna som kunde ta sig an det. Lite upprustning inomhus skulle hon också göra. Karin kände i varje kroppsnerv att hon äntligen kommit hem.