Kategorier
Snickeri

Snickare i Uppsala kunnig i olika typer av arkitektur

Ska ni bygga ett hus i Uppsala? I så fall kan det vara klokt att anlita en snickare som är kunnig i stadens arkitekturhistoria. Här kommer några kloka råd.

Uppsala är en gammal stad med många kända byggnader som har ett högt kulturhistoriskt värde. Det innebär att det ställs extra höga krav då det gäller utformningen av nya byggnader. Ska man bygga ett hus i Uppsala kan det därför vara klokt att anlita en snickare som väl känner till stadens arkitektur och även är kunnig i olika byggtekniker.

Men innan man sätter igång måste man ha gjort en budget och ordnat med ritningar och bygglov. Detta kan ta tid och det är inte ovanligt att man måste göra justeringar och ändringar i ritningarna innan man kan börja. Därför gäller det att också vara ute i god tid och gärna planera minst ett år i förväg.

Även om man anlitar en arkitekt för att rita huset kan det vara bra att komma med önskemål om kulörer och material, i alla fall när det gäller husets insida. Behöver man inspiration kan man titta i inredningstidningar eller söka på nätet.

Så skriver man ett korrekt avtal med snickaren

Bästa sättet att hitta en pålitlig snickare i Uppsala är genom att fråga vänner om tips. Men det är viktigt att den snickare man anlitar tidigare har utfört liknande uppdrag. Kontakta gärna två eller tre stycken olika och åk och titta på de hus som de har byggt. Be även om referenser och ring upp dessa och ställ frågor.

Relevanta frågor kan exempelvis vara om huset blev klart i tid och om det var något som kunde skötts bättre. Det är framförallt viktigt att ta reda på hur kommunikationen med snickaren fungerade. Detta eftersom det kan leda till massor av problem om den inte fungerar.

När man sedan tror sig ha hittat rätt snickare eller byggfirma måste man skriva ett ordentligt avtal innan byggstart. Detta ska innefatta allt det som man har kommit överens om. För att det ska vara giltigt måste snickarens firmanamn och organisationsnummer finnas med. Avtalet ska även vara undertecknat av båda parter.