Kategorier
Stålkonstruktion

Stålhallar speglar kulturen 

När det gäller arkitektur har mycket förändrats. Kommersiella byggnader ska vara flexibla och kunna skifta verksamhet. Stålhallar är en modern byggnadsstil. 

Det är ingen överdrift att stålhall speglar den kultur vi lever i. Företag flyttar och verksamhet förändras. Gamla fastigheter är kostsamma att förändra, för de har oftast en bestämd planlösning som blir dyr att justera. Stålhallar har däremot en konstruktion som tillåter att byggnaden används för skiftande ändamål.

Stålhallar kan användas som lager, kyrka, produktionslokal, frisörsalong eller utställningshall. Flexibiliteten är inbyggd, och det är inga problem att flytta en vägg eller sänka ett tak. En stålhall kan snabbt ändras när en ny köpare tillträder och det behövs inga större ombyggnader. En expert på stålhallar kan hjälpa till med ritningar och kostnadsförslag. Man kan även välja ljudabsorberande golv och väggmaterial. 

Stålhallar är lättsålda 

Det är lättare att sälja stålhallar än en vanlig byggnad, eftersom man inte låser sig till en speciell användning. Köparen kan syssla med försäljning, logistik, kultur eller något helt annat. Det man är noga med är infrastrukturen, så att det är lätt att komma dit med transportfordon eller andra kommunikationer.

En stålhall är oftast strategiskt placerad, så att den bibehåller ett högt marknadsvärde. Stålhallar är i det närmaste underhållsfria, och med stenlagd parkering eller asfaltsgård utanför är även markerna runtom lättskötta. Det finns företag som är experter på stålhallar, och de kan allt om bärande balkar och andra byggtekniska finesser. Därför är det ekonomiskt fördelaktigt att bygga en stålhall istället för att köpa en traditionell byggnad.