Kategorier
Besiktning

Våtrumsbesiktning är nödvändigt när du flyttar i Stockholm

Det är så roligt att köpa en ny lägenhet eller ett hus, men det är alltid bra att göra en riktig våtrumsbesiktning innan ni flyttar till nytt i Stockholm.

Fuktskador kan verkligen orsaka stora problem. Ni behöver såklart göra en våtrumsbesiktning när ni har byggt nytt eller gjort en stor renovering. Det kan då vara skönt att använda sig av en fristående expert för våtrumsbesiktning i Stockholm. Då kan ni vara helt säkra på att ert våtrum håller högsta standard.

Om det skulle upptäckas något problem så kommer er besiktningsman snabbt att meddela er om detta, och ge er förslag på åtgärder. När ni har fått en lista på åtgärder så är det väldigt viktigt att ni tar itu med alla dessa problem. Små saker kanske inte verkar så viktiga, men det är detaljerna som räknas.

Det gäller speciellt i våtrum. Ett våtrum är ett känsligt område. Där möts vatten och el, och det är oftast vägg i vägg med andra viktiga rum. Det innebär en hälsorisk att leva i en fuktskadad miljö under längre tid. Många håller nog med om att mögellukt är riktigt otrevligt, och skadligt för hälsan.

Våtrumsbesiktning hjälper er att spara pengar

Det är viktigt att ni kontaktar en besiktningsman så fort ni misstänker att något är fel, eller att något har slarvats med. Det gör att ni snabbt kan få hjälp att åtgärda problemet. Med en utomstående besiktningsman så kan ni försäkra er om att ni verkligen fått veta hela sanningen.

Det finns många saker som kan gå fel när man pysslar med våtrum, och man måste ta arbetet på största allvar. Det är också bra att göra en våtrumsbesiktning när ni ska köpa ett nytt hus eller en lägenhet. På så vis kan ni undvika otrevliga överraskningar för framtiden.

Vid en besiktning så får ni en kontroll av golv, tak och väggar, ventiler och brunnar, samt vattentryck och skärmar som ska hålla vattnet på rätt sida av duschen eller badkaret. Det är alltid bra att vara på den säkra sidan när det handlar om ett våtrum.