Kategorier
Bostad

Hitta rätt i djungeln av attefallshus i Stockholm

Ett attefallshus i Stockholm är helt rätt för den som vill öka på bostadsytan eller få utrymme för hemmajobb eller hobby. Hur ska man tänka som köpare?

Det är klokt att investera i mer bostadsyta för de flesta villaägare och ett attefallshus är ett bättre val än det mesta. Den kompakta formen och möjligheten att välja en design som går ihop med det egentliga bostadshuset är bra argument för byggnaderna ifråga. Extra utrymmen är förstås välkomna för nästan alla.

Dock tycker nog många att regeln som säger att det inte behövs byggnadslov, och därmed förknippade kostnader och pappersexercis, är det bästa. Utan den regeln skulle kanske många välja att helt enkelt bygga andra typer av byggnader på tomten. För ett attefallshus finns bestämmelser för maxmått, höjd och avstånd från tomtgränsen men det är också allt.

Attefallshus med olika typer av användningsområden

En majoritet av alla som väljer att bygga eller köpa och installera prisvärda attefallshus vill ha mer bostadsutrymme. Kanske har man släkt som inte riktigt får plats i bostaden när de kommer och hälsar på. Kanske vill man ha farmor nära men hon vill ändå vara självständig. Barn som studerar på högre nivå har allt annat än lätt att hitta egen bostad i storstaden.

Idag finns en uppsjö av byggfirmor som erbjuder attefallshus i olika utföranden. För att välja rätt räcker det inte med enbart snygg design. Att noga läsa igenom villkor, hur installation går till och vad som ingår i erbjudet pris är A och O för alla som vill ha ett verkligt problemfritt byggprojekt.