Kategorier
Dränering

Dränering i Kungälv – så går det till

Har du problem med fukt i källaren? I så fall kan du behöva göra en ny dränering. Ta hjälp av en erfaren markentreprenör i Kungälv. Här är några tips.

En dränering behöver vanligtvis göras om vart tjugonde år. Fast bygger man ut huset gäller det också att bygga ut dräneringen, vilket många glömmer. Typiska tecken på att dräneringen är otillräcklig är att väggarna känns kalla och fuktiga. Färgen på väggen i källaren kan också bubbla och släppa. Men har man stora problem kan man även drabbas av översvämningar i källaren när det regnar.

När man dränerar runt ett hus gräver man ett dike och lägger ner ett dräneringsrör. Röret läggs med en viss lutning så att vattnet leds bort från huset till en dagvattenbrunn eller ett avlopp. I samband med att man dränerar kan det vara klokt att även isolera källarväggarna utifrån. På så vis blir det också svårare för vatten och fukt att ta sig in samtidigt som man får en behagligare inomhusluft.

Utföra dränering i Kungälv

Att själv dränera huset är en dålig idé då det krävs specialkunskaper. I stället ska man anlita en markentreprenör som är specialiserad på dränering i Kungälv. Men priserna kan variera kraftigt mellan olika företag och man ska därför alltid ta in minst tre offerter. Fast man kan heller inte bara låta priset avgöra utan man måste även titta på erfarenhet och referenser.

Det allra bästa är att välja en aktör som även lämnar garanti på sin dränering. Men tänk på att garantin bara gäller så länge som företaget existerar. Kontrollera därför också firmans ekonomi hos Skatteverket och ta reda på om det finns några obetalda skatter. Skulle firman gå i konkurs under tiden kan också renoveringsarbetet avstanna. Att behöva anlita en ny firma för att slutföra arbetet kan bli dyrt.